Rabu, 4 Mei 2011

PAP IBARAT CACING KEPANASAN!!!

Pilihanraya Umum Singapura 2011 yg akan diadakan pada bulan ini bakal menyaksikan parti pemerintah PAP (abang besar DAP) ditentang hebat oleh pihak pembangkang. Isu-isu seperti kadar inflasi yg tinggi, masalah kebanjiran pendatang asing, masalah banjir kilat, lonjakan harga hartanah, kelemahan pihak keselamatan sehingga bolosnya Mas Selamat dan banyak lagi pasti dijadikan modal oleh pihak pembangkang untuk menghentam PAP.  

Ada pemerhati politik meramalkan akan berlaku tsunami politik pada PRU kali ini. Buktinya, sudah terbit kesedaran di kalangan rakyat Singapura khususnya golongan muda untuk melihat perubahan. Bagi mereka PAP telah terlalu lama memerintah dan gagal mentadbir urus negara dengan baik sepanjang penggal yang lalu.


Permohonan maaf oleh Perdana Menteri, Lee Hsien Loong kepada rakyat Singapura akibat kenaikan kadar inflasi memperlihatkan betapa PAP telah mula terasa bahang kepanasan dan menjangka PRU kali ini tidak semudah yg dijangka.

Kempen-kempen bertenaga yg dilakukan oleh pihak pembangkang menunjukkan kesungguhan mereka untuk menumbangkan PAP kali ini. Ini merupakan suatu perkembangan positif kepada politik Singapura yg selama ini dilabel sebagai negara yg tidak mesra pembangkang dan turut mengenakan tekanan kepada ahli parlimen pembangkang. 

3 ulasan:

 1. pati anak beranak sama Parti Anak Papa

  BalasPadam
 2. INI komen rakyat Singapura pasal Lee Kuan yew dan cina Malaysia yg pro PAP\DAP kat sana :

  Angeline Goh:
  February 10, 2011 at 10:09 pm
  Kuan Yew fears that Malaysia will attack Singapore. For all he knows it is the influx of Malaysian Chinese into Singapore that is going cause racial/nationality tension that will result in street battles. If ever riots were to erupt it will be between Singaporeans of all races against the Malaysian Chinese.
  We already know too well about these fucking Malaysian Chinese scums including the fucking Ministers and MPs who were former Malaysians.
  Like or Dislike: 47 3

  BalasPadam
 3. komandomelayu5 Mei 2011 4:29 PTG

  LU CINA ASAL MANGKUK DULANG BIJIH TIMAH MUNYE ITU NEGELI CHINA MALI SAMA TONGKANG MASUK IKUT LONGKANG KELIJA LOMBONG BIJIH TIMAH SAMA TOKAY MELAYU MA!

  JEPUN MALI LU TELOR SUDAH KICI LALI MASUK HUTAN JADI KOMUNIS HARI-HARI LALI-LALI TAKUT ASKAR MELAYU MANYAK SUKE TEMBAK ITU KOMUNIS CINA POMPUAN SAMA LAKI!

  BILAKANG SUDAH LULUK SINI SULAH MAKAN BABI HUTAN MAKAHAI MANYAK SELAP LOR TU PASAL CINA SUKA MAKAN BABI
  PELANGAI PUN MACAM BABI HALI2 MAIN JUDI BAWA LOLI JUAL LOTERI MAIN PUKI TU PASAL KELUAR NA MENG CHEE

  SULAH KASI IC LAGI KASI UNDI MACIBAI LAGI LANGSI ITU MELAYU MAU KASI LUGI LU SATU CINA MAU UNTUNG!

  MELAYU TALAK MAJU TAPI LU MENIAGA HALI-HALI MANYAK UNTUNG SAPU DUIT MELAYU
  MELAYU LU MAU BIKIN KULI!

  TALAK SUKE MELAYU LU PIGI ANGKAT ANAK BINI MAMA PAPA KOKO BABI SAMA ANJING NAIK ITU LOLI PIGI SINGAPULA ATAU LAIN NEGELI LOR!

  LU TATAK MAU MUNYE!

  JADI LU CINA LULUK MENIAGA LIAM2 INI NEGELI RESPEK SAMA MELAYU PASAT INI NEGELI NAMA TANAH MELAYU BUKAN TANAH CHINA LU BOLEH SUKE ATI ATOK LU!

  LU PANDAI CAKAP INI NEGELI DEMOKRASI HALI HALI SUKE ATI WA PAPA MAMA LU!
  APA PASAT LU NEGELI CHINA TALAK DEMOKRASI?
  BOLO PUNYE CINA!

  BalasPadam